Baptistička crkva Sisak

Molitveni tjedan 2023

Poziv koji nadilazi naše granice

Kao i svake godine, početkom godine Savez baptističkih crkava nas poziva na molitveni tjedan. Prigodnim pismom nam se obratio Željko Mraz, tajnik SBC u RH:

Radujemo se što je pred nama još jedna nova godina koju ćemo započeti zajedno u proučavanju Riječi i molitvi. Promišljat ćemo o proroku Joni i moliti jedni za druge i za službu koju nam je Bog povjerio.

Tema molitvenog tjedna je Poziv koji nadilazi naše granice a materijal su pripremili Ivan Vučetić i Filip Grujić.

Osobito smo sretni što nas je Bog blagoslovio novim prostorom za okupljanje baptističkih vjernika na jugu naše zemlje, gradu Dubrovniku. Malena zajednica vjernika u Dubrovniku se uz Božju pomoć odlučila na veliki iskorak u vjeri. I mi smo pozvani biti dio tog blagoslova. Zato ćemo ove godine prikupljati sredstva za uređenje novog prostora Baptističke crkve Dubrovnik.

Vašu uplatu možete izvršiti na žiro račun Saveza baptističkih crkava u RH, Radićeva 30, Zagreb, IBAN: HR8823600001101525063 uz obaveznu naznaku – doprinos za MT 2023. Molimo vas da nas e-mail porukom ili telefonskim pozivom izvijestite o vašoj uplati.

Bog koji je iznad naših granica, naših sposobnosti i naših očekivanja neka nas ispuni svojim Duhom i nadahne za još odvažnije služenje u godini koja je pred nama. Želim svima blagoslovljen Božić i Novu godinu.

Prikupljanje sredstava za BC Dubrovnik

Vjernici baptističkih uvjerenja u Dubrovniku postoje i djeluju od početka 2. polovice prošlog stoljeća. U listopadu 2000. godine Savez baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj (Savez) šalje 2. bračna para misionara u Dubrovnik s ciljem osnivanja baptističke crkve u Dubrovniku. Otada postoje redovna javna nedjeljna bogoslužja kojemu su se otpočetka pridružile dvije ranije obraćene umirovljenice. S vremenom crkva malo po malo raste. Dana 21. listopada 2003. Baptistička crkva Dubrovnik (BCD) pravno je registrirana kao organizacijski oblik Saveza. Dana 4. studenog 2004. održana je osnivačka skupština BCD-a kada su izglasani prvi crkveni statut i prvi službenici. Na skupštini Saveza 21. 11. 2015. BCD je postala punopravna članica Saveza. Danas crkva broji 23 člana. Mala smo heterogena zajednica, ali ljubimo našega Gospodina Isusa Krista i želimo ga obznaniti svima oko nas u poniznoj poslušnosti čitavom nauku Svetoga pisma.

Crkvi je početkom 2022. godine obećana anonimna donacija od od oko 205.000 američkih dolara, a imala je već u fondu za prostor oko 45.000 američkih dolara od prijašnjih donacija za prostor. Budući da je oko polovica godišnjeg proračuna crkve odlazila na najam, crkva je odmah krenula u potragu za nekretninom koja bi bila dovoljno velika da može služiti zajednici od 60 članova kao i za dodatnim sredstvima s obzirom na visinu cijena nekretnina u gradu Dubrovniku. Nakon duge potrage i dodatnih donacija, crkva je uz Božju pomoć uspjela kupiti dva poslovna prostora ukupne površine 169 m2 za 280.000 eura. Prostori odgovaraju našim potrebama, a imaju potencijala za nadogradnju. Ipak prostoru je potrebna znatna adaptacija kao i izgradnja sanitarnog čvora. Svjesni smo da nas je Bog financijski već blagoslovio više nego što smo mogli zamisliti, ali bismo bili zahvalni za svaku dodatnu pomoć kako bismo prostor mogli što prije opremiti za održavanje bogoslužja. Vjerujemo da je ovo važan korak za napredak kraljevstva Božjeg na krajnjem jugu Dalmacije. Nek se Gospodin proslavi!

Milost vam i mir.

PODIJELI
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print