Baptistička crkva Sisak

Audio propovijedi

Zašto uopće slušati propovijedi?

Odgovore na sva naša pitanja prvenstveno tražimo u osobnom iskrenom odnosu s Isusom Kristom. Duh Sveti, Bog u nama nas potiče upravo na to. Na slijedećim stranicama možete naći ono što smo mi, koji propovijedamo, dobili kroz osobni odnos s Kristom.

Gdje je mudrac? Gdje knjižnik? Gdje istraživač ovoga svijeta? Zar Bog ne učini ludom mudrost ovoga svijeta? Budući da u mudrosti Božjoj svijet Boga ne upozna mudrošću, svidje se Bogu ludošću propovijedanja spasiti one koji vjeruju. Jer i Židovi znak išću i Grci mudrost traže, a mi propovijedamo Krista raspetoga: Židovima sablazan, a Grcima ludost, onima pak koji su pozvani, i Židovima i Grcima, Krista — Božju silu i Božju mudrost. Jer ludo Božje mudrije je od ljudi, i slabo Božje jače je od ljudi.

Međutim, nema čovjeka koji Bogu u nekom trenutku ne okrene leđa, i koji tada ne sagriješi. Tako da dok preslušavate ove propovijedi i pouke sve uzmite s određenom rezervom – sami provjeravajte u Svetom Pismu da li je ono što ste čuli inspirirano Duhom Svetim ili je propovjednik u nekoj stvari možda pogriješio. Samo ljubazno molimo da obratite pažnju na ono što je bitno – da se u istraživanju bude iskren i otvorena uma. Dozvoli Duhu Svetom da djeluje u tvom umu, u tvom srcu, u tvojim rukama i u tvojim nogama.

A braća su odmah noću poslala i Pavla i Silu u Bereju. Oni, čim stigoše, odoše u židovsku sinagogu. Ovi pak bijahu plemenitiji od onih u Solunu. Oni primiše Riječ sa svom spremnošću te su danomice istraživali Pisma, je li to tako. Stoga mnogi od njih uzvjerovaše, nemalo uglednih grčkih i žena i muževa. No kad su Židovi iz Soluna doznali da je Pavao i u Bereji navijestio riječ Božju, dođoše te i ondje uskomešaše mnoštvo.

Vjerujemo da će ti ove poruke pomoći u samostalnom proučavanju i osobnom preispitivanju kako stojiš pred Gospodinom Isusom Kristom.

Budi blagoslovljen u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

Naši propovjednici

Miloš Komanović

Pastor baptističke crkve "Betel" Sisak

Propovijedi skupljene u zadnjih šest godina. Pokrivaju široki spektar uvijek aktualnih tema za osobno poučavanje, preispitivanje. Pastor nas uvijek iznova poziva na veću duhovnu zrelost u Duhu Svetom.

Dalibor Puljiz

Starješina baptističke crkve "Betel" Sisak

Dalibor voli ući duboko u temu, stih po stih. Kroz prošle godine Dalibor je propovijedao obrađujući cikluse težih tema: "Isus iz Nazareta", "Apostol Pavao", "Otkrivenje" i "Kovčeg Saveza Jahvina".

David Ogrizović

Propovjednik iz Petrinje dobro poznat u baptističkim krugovima

Pastor David Ogrizović posebno voli evanđeoske poruke, s porukom nespašenima: kako da spoznaju mir Isusa Krista i uspostave odnos s Njime. Ovdje Vam nudimo spisak propovijedi u zadnjih šest godina.